Something Blue: Een gids voor de perfecte bruiloft

November 16, 2023

Gefeliciteerd! Je hebt besloten om in het huwelijksbootje te stappen en je bent al druk bezig met het plannen van je perfecte bruiloft. Terwijl je door Pinterest scrolt, zie je steeds vaker de term “Something Blue” voorbij komen. Maar wat betekent dit eigenlijk en waar komt deze traditie vandaan? In deze blogpost gaan we dieper in op het concept van “Something Blue” en geven we je inspiratie en ideeën om dit element op een unieke manier toe te voegen aan jouw speciale dag.

Wat is “Something Blue”?

Volgens oude tradities moet een bruid vier dingen dragen op haar trouwdag: iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauws. Deze symbolische items brengen geluk en voorspoed in het huwelijk. Het “Something Blue” element wordt vaak gezien als een symbool van zuiverheid, liefde en trouw.

Nu je begrijpt wat “Something Blue” betekent, is het tijd om creatief te worden! Er zijn talloze manieren om dit element in jouw bruiloft op te nemen. Hier zijn een paar leuke ideeën:

1. Blauwe accessoires: Voeg een vleugje blauw toe aan je outfit met kleine details zoals een blauwe haarspeld, een subtiel blauw lintje om je boeket of zelfs blauwe schoenen onder jouw trouwjurk.

2. Blauw in je bruidsboeket: Voeg wat blauwe bloemen toe aan je bruidsboeket om jouw “Something Blue” te vertegenwoordigen. Denk aan prachtige blauwe irissen, vergeet-me-nietjes of zelfs kleine blauwe linten tussen de bloemen.

3. Blauwe sieraden: Kies voor een subtiel stukje blauw in je sieraden, zoals een mooie aquamarijn hanger of oorbellen. Dit voegt niet alleen wat kleur toe aan je look, maar geeft ook een persoonlijk tintje.

4. Blauwe nagellak: Als je van iets gewaagder houdt, waarom zou je dan niet kiezen voor een opvallende blauwe nagellak? Het is een leuke manier om jouw “Something Blue” te laten zien en het zorgt voor mooie foto’s van jouw trouwring.

5. Blauwe decoraties: Breng het element van “Something Blue” naar de bruiloftsdecoratie. Denk aan blauwe linten om stoelen te versieren, tafelkaarten met een vleugje blauw of zelfs mooie tafellopers in verschillende tinten blauw.

De geschiedenis van “Something Blue”:

Nu we hebben gekeken naar hoe je “Something Blue” kunt verwerken in jullie bruiloft, laten we eens kijken naar de oorsprong en betekenis van deze traditie.

De traditie van het dragen van “Something Blue” gaat honderden jaren terug en heeft zijn wortels in het oude Engeland. In die tijd geloofden mensen dat het dragen van iets blauws de bruid zou beschermen tegen het boze oog en kwade geesten. Ook werd blauw gezien als de kleur van zuiverheid en maagdelijkheid.

Het dragen van “Something Blue” is door de jaren heen wel wat veranderd, maar blijft nog steeds een belangrijk onderdeel van veel bruiloften over de hele wereld. Het symboliseert niet alleen traditie, maar ook hoop, liefde en geluk voor het nieuwe paar.

Dus, lieve bruid(en)-in-spé, wees niet bang om wat creativiteit toe te voegen aan jouw “Something Blue”. Maak er iets unieks van dat past bij jouw persoonlijkheid en stijl. Vergeet niet dat deze dag om jullie draait en dat je alles mag doen waar jullie gelukkig van worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Laat een reactie achter

Reacties