Trouwlocaties in Dordrecht: Een romantische stad voor jullie speciale dag!

November 18, 2023

Gefeliciteerd, lovebirds! Jullie zijn verloofd en nu begint het plannen van de perfecte bruiloft. En waar kun je beter trouwen dan in het pittoreske Dordrecht? Deze charmante stad aan de oevers van de rivier de Merwede heeft zoveel te bieden als het gaat om trouwlocaties. Of je nu droomt van een intieme ceremonie in een historisch pand of een groots feest in een prachtige tuin, Dordrecht heeft voor elk koppel iets bijzonders te bieden. In deze blogpost neem ik je mee op een reis door de mooiste trouwlocaties die Dordrecht te bieden heeft. Pak je notitieboekje erbij en laten we beginnen!

1. Het Stadhuis van Dordrecht:

Laten we beginnen met het meest iconische gebouw van Dordrecht: het Stadhuis. Dit prachtige 14e-eeuwse pand is niet alleen de thuisbasis van het gemeentebestuur, maar ook een populaire trouwlocatie. De historische architectuur en elegante interieurs creëren een sfeer vol grandeur en romantiek. Stap binnen in de raadzaal waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven, omringd door familie en vrienden. De Jagerzaal heeft plek voor ongeveer 20 personen en de Kennedyzaal voor ongeveer 60 personen. Allebei de zalen énorm mooi om te zien!

2. Villa Augustus:

Voor stellen die dromen van een idyllische buitenbruiloft is Villa Augustus dé plek om te zijn. Deze voormalige watertoren is omgetoverd tot een betoverende locatie met prachtige tuinen en een biologische moestuin. Hier kunnen jullie elkaar het jawoord geven te midden van bloeiende bloemen en groene velden. En laten we vooral niet vergeten te genieten van een heerlijk diner in het restaurant, bereid met verse ingrediënten uit eigen tuin.

3. Het Dordrechts Museum:

Voor kunstliefhebbers die hun liefde willen bezegelen temidden van prachtige kunstwerken, is het Dordrechts Museum de perfecte keuze. Dit historische museum biedt verschillende ruimtes aan voor huwelijksplechtigheden en recepties. Stel je voor dat jullie elkaar het jawoord geven omringd door meesterwerken uit de Gouden Eeuw, terwijl je gasten genieten van een glas champagne in de sfeervolle ambiance.

4. Het Wantijpaviljoen:

Als jullie op zoek zijn naar ongedwongen mét luxe, dan is het Wantijpaviljoen dé ideale trouwlocatie in Dordrecht. Met pas gerenoveerde zalen en professionele service bied Het Wantijpaviljoen alles wat je nodig hebt voor een stressvrije bruiloft. Van intieme ceremonies tot grootschalige feesten, het ervaren team staat klaar om jullie wensen te vervullen. Wanneer je liever in de buitenlucht wilt trouwen is dat ook geen probleem! De mooie tuin biedt ook genoeg mogelijkheden om te trouwen.

Idyllic - Biesbosch, Dordrecht | paulvandevelde.myportfolio.… | Flickr

5. De Biesbosch:

Voor stellen die houden van natuurlijke schoonheid en avontuur is er geen betere plek dan Nationaal Park De Biesbosch. Dit prachtige natuurgebied biedt verschillende mogelijkheden voor buitenbruiloften, zoals romantische trouwceremonies aan de waterkant of intieme diners op een boot. Laat de rustgevende geluiden van de natuur jullie omringen terwijl jullie elkaar het jawoord geven in deze adembenemende omgeving.

Dordrecht is echt een pareltje als het gaat om trouwlocaties. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en idyllische landschappen biedt deze stad talloze mogelijkheden voor stellen die hun speciale dag willen vieren. Of je nu kiest voor een historisch pand, een weelderige tuin of een adembenemend natuurgebied, Dordrecht heeft voor elk bruidspaar iets unieks te bieden 🙂

Dus waar wacht je nog op? Pak je partner bij de hand, plan een bezoek aan Dordrecht en ontdek zelf de magie van deze romantische stad. Jullie droombruiloft wacht op jullie in Dordrecht! En wanneer jullie hier hulp bij nodig hebben, help ik natuurlijk met alle liefde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Laat een reactie achter

Reacties